Vrolijk Familie Dag Achtergrond 23 2147620075

Escape Room met kinderen

“Is de Escape Room ook geschikt voor kinderen?”

Een vraag die we vaak horen bij Kamer 51. Het ligt er natuurlijk aan hoe oud de kinderen zijn. Als ze op de middelbare school zitten, kunnen ze De Tovenaarskamer met wat aanpassingen zelf doen. Zijn ze jonger? Dan is het handig dat er begeleiding mee naar binnen gaat die hen helpt om de taken goed te verdelen. Wanneer ze met volwassenen of het gezin meespelen dan kunnen beide Escape Rooms worden gespeeld met kinderen.

Waar moet je rekening mee houden als je een Escape Room met kinderen speelt?

  • Ze kunnen snel afgeleid raken.
    Er is veel te zien en te doen in een Escape Room en kinderen willen het liefst alles mee krijgen. Dus als ze het ene moment aan iets werken, kunnen ze de volgende minuut alweer met iets anders bezig zijn.
  • Het zijn echte speurneuzen!
    Kinderen zijn heel goed in zoeken. Dus geef ze een zaklampje en laat ze lekker hun gang gaan. Vaak vinden ze dingen sneller dan volwassenen.
  • Ze zien niet zo snel wat er moet gebeuren als volwassenen
    Dat is ook niet erg. Helpt ze een beetje en betrek ze bij waar jij mee bezig bent. Zoek je puzzelstukjes? Laat ze weten dat ze moeten zoeken naar puzzelstukken. Zet je boeken van groot naar klein, vraag ze daarbij te helpen. Wanneer kinderen een taak krijgen in de kamer zijn ze vaak minder snel afgeleid en kunnen ze jullie echt helpen met het ontsnappen.

Kortom, de Escape Rooms van Kamer 51 zijn zeker geschikt om te doen voor gezinnen met jonge kinderen. De jongste die bij ons heeft meegedaan was 4 jaar en vond een onderdeel wat de volwassenen zochten, dus heeft nog meegeholpen met de ontsnapping ook! Persoonlijk vinden we De Tovenaarskamer wel geschikter om te spelen met het gezin. De Tovenaarskamer kan je hier boeken.