Hans Zimmer Coachella 992272 1280×0

Muziek van Kamer 51 op Coachella ;-)

De muziek die wij gebruikten in Kamer 51 werd dit weekend gespeeld op Coachella! De beroemde filmcomponist Hans Zimmer stond daar dit weekend voor een optreden en wij hebben soundtracks gebruikt uit The Dark Knight Triologie om de sfeer in de Escape Room te versterken. Nog steeds trouwens, want de Spotify lijst die we hebben opgesteld is nog steeds te vinden en gebruiken we voor Escape Rooms op locatie.

In De Tovenaarskamer en in De Schatkelder gebruiken we weer andere muziek. We krijgen veel complimenten over de muziek in De Tovenaarskamer die erg aansluit bij het thema, en weer een mengelmoes is van verschillende soundtracks en muziekfragmenten. Voor De Schatkelder hebben we het anders gedaan. We hebben gekeken naar muziek uit films als Indiana Jones en Pirates of the Carribean (wederom onze vriend Hans Zimmer), maar die filmmuziek is te iconisch om te gebruiken, dus we besloten om een eigen componist te vragen muziek te maken voor De Schatkelder. We kunnen dus met trots zeggen dat we onze eigen Soundtrack hebben gemaakt voor De Schatkelder! Daarnaast past de muziek in De Schatkelder zich aan aan het spel, dus niet alleen de tijd ook spelvorderingen bepalen welke muziek spelers horen.

Voor het fragment van de Dark Knight Soundtrack op Coachella, check het filmpje hieronder. De muziek die je hoort na 5 minuten was in Kamer 51 (de eerste Escape Room dus) het kantelpunt in het spel. De muziek ging van avontuurlijk naar spannend en dreigend. De laatste 10 minuten in de Escape Room bestond uit de muziek die je in het filmpje na 9 minuten hoort… Kan je je voorstellen hoe het moet zijn om puzzels op te lossen met deze muziek op de achtergrond?

Welke muziek zou jij gebruiken voor een Escape Room?
Laat het ons weten op Facebook!