Vraag en antwoord

Escape Room

Wat is de maximum teamgrootte voor de Escape Room?

We sluiten teams van minimaal 3 en maximaal 8 personen op in de Escape Room, met uitzondering weleens 9 personen, maar het wordt dan wel erg vol in de Escape Room. Dus je loopt elkaar eerder in de weg. Het ideale aantal vinden wij zelf een team van 6 personen.

Ik ben met een groep van 10 personen, kunnen wij in één keer?

Qua veiligheid is het geen bezwaar, maar voor de beleving van het spel is het echt af te raden (ja ook in het kader van teambuilding). Er zijn niet genoeg puzzels waar 10 mensen tegelijk aan kunnen werken. Een paar mensen zullen er daardoor steeds een beetje “bij lopen” en niet echt iets kunnen doen. Een vervelend gevoel. Daarnaast loop je elkaar sneller in de weg als je met zoveel mensen bent. Dit zorgt voor irritaties en staat daardoor het idee van een gezellige activiteit een beetje in de weg. Daarom dat we voor grote groepen aanraden om in twee kleinere teams te spelen. Je kan dan hetzelfde spel doen en achteraf napraten wie het snelst in ontsnapt. Kijk bij onze arrangementen voor de mogelijkheden voor grote groepen.

Wat mag het kosten?

Afhankelijk van de groepsgrootte wordt de prijs voor de Escape Room bepaald. Hieronder de kosten voor de Escape Room (zowel Tovenaarskamer als Schatkamer):

3 personen: € 72,- (€ 24,00 p.p.)
4 personen: € 76,- (€ 19,00 p.p.)
5 personen: € 80,- (€ 16,00 p.p.)
6 personen: € 84,- (€ 14,00 p.p.)
7 personen: € 87,50,- (€ 12,50 p.p.)
8 personen: € 92,- (€ 11,50 p.p.)

Jullie krijgen het eerste drankje van het huis, maar je mag achteraf altijd nog gezellig blijven om een drankje te doen. Frisdrank is €1,50, bier €2,00 en wijn €2,50. Nog even goed naborrelen? Dan kan je ook nog bittergarnituur krijgen voor €5,50 voor 16 stuks.

Wat als er iemand in het team claustrofobie heeft?

Met claustrofobie is het eng om in een ruimte opgesloten te zitten, dus dan is een Escape Room extra spannend. Dat snappen we en daar hebben we begrip voor. Hou er wel rekening mee dat de Escape Rooms geen kleine ruimtes zijn, maar gewone kamers waar in genoeg te zien en te doen is. De ervaring leert dan mensen met claustrofobie in de Escape Room nauwelijks stil staan bij het feit dat ze opgesloten zitten, omdat je op gaat in het spel en de beleving. Je bent niet alleen, maar lost samen allerlei puzzels en raadsels op. Mocht je het toch niet aandurven, boek dan De Tovenaarskamer, omdat we daar de optie hebben de deur open te laten. In De Schatkamer is de deur echt dicht, maar is er wel een noodknop waarmee het spel ten alle tijden beëindigt kan worden.

Kunnen we ook kinderfeestjes doen bij Kamer 51?

Ja hoor, ook kinderen sluiten we op (haha). Voor kinderen kunnen we De Tovenaarskamer simpeler maken door opdrachtkaarten te verstoppen waarop staat wat ze moeten doen om alles te kunnen oplossen en uiteindelijk te ontsnappen. Het is dan wel nog steeds erg moeilijk. Vandaar dat we bij kinderen die nog op de basisschool zitten, aanraden een begeleider mee naar binnen te laten gaan om hen te helpen alle opdrachten goed te lezen en te doen. Bij sommige kinderfeestjes is dat niet nodig, maar bij de meesten wel. Neem daarom van te voren contact met ons op om dit door te nemen.

Is er een leeftijdsgrens?

We hanteren geen strenge leeftijdsgrens. Wanneer kinderen met familie mee gaan, kunnen ze in allebei de kamers meespelen, maar De Tovenaarskamer is wel makkelijker om te doen dan De Schatkamer. Wanneer het gaat om een kinderfeestje raden we daarom De Tovenaarskamer aan.

Kunnen we onze afspraak nog verzetten of annuleren?

Wanneer je online boekt krijg je een automatische bevestigingsmail met daarin een link om de afspraak nog te verzetten en te annuleren. Lukt dat niet of heb je telefonisch geboekt, dan even bellen om de afspraak te verzetten: 06 24724522

De Tovenaarskamer of De Schatkamer?

Allebei superleuk om te doen!

Waarom 51 minuten?

Vonden we leuk.

GPS-tochten & Citygames

Is er een minimum en maximum teamgrootte voor de GPS-tochten?

Nee, je kan de tochten alleen doen, met z’n tweeën of met z’n dertigen. Dat maakt voor ons niet uit.

Wat als we een GPS-tocht of Citygame boeken en het is slecht weer?

Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland. Je kan daarom de tocht altijd nog kosteloos annuleren. Geef ons dan even een belletje zodat we weten dat jullie andere plannen maken: 06 24724522.

Algemeen

Wanneer zijn jullie open?

Goede vraag. We zijn alleen open als we boekingen voor een activiteit hebben. Als er een dag niets in de agenda staat, gaan we zelf weleens een dagje weg. Maak daarom altijd van te voren een afspraak. Dit zijn onze openingstijden:

Dinsdag t/m Donderdag 13.00 t/m 23.30 uur
Vrijdag en Zaterdag 10.00 t/m 23.30 uur
Zondag 10.00 t/m 18.00 uur

 

Je kan tot 24 uur van te voren online boeken. Mocht je op de dag zelf of op een ander moment willen komen, bel dan even om dit te bespreken. We zijn erg flexibel, dus wie weet is er nog een gaatje te maken op de dag dat je wilt langskomen of kunnen we best iets eerder open.

Hoe gaat het met betaling?

Het liefst betaal je op de dag zelf alles in één keer. Dit kan contant of met de pin. Een andere optie is achteraf op basis van factuur.

Waar kunnen we het beste parkeren?

Bij de Cycle Hub aan de Stadsambachtweg. Dat is 10 minuten van ons vandaan en je staat daar een hele dag gratis. Voor de deur kan ook. Van maandag tot en met zaterdag betaal je daar van 8.00 tot 20.00 uur € 2,00 per uur en je kan er maximaal 2 uur staan.

Met wie kan ik contact opnemen voor vragen en het boeken van een activiteit?

Online boeken werkt het snelst. Kijk hiervoor bij de activiteiten die je wilt boeken. Mocht je er niet uitkomen of vragen hebben moet je bij Marjoleijn Felius zijn. Marjoleijn staat paraat om alle vragen te beantwoorden. Je kan haar bereiken via telefoonnummer 06 24724522 of e-mailadres: marjoleijn@Kamer51.nl

Kan ik ook cadeaubonnen kopen?

Dat kan zeker! Je kan zelf bepalen welke waarde je op de bon zet en hiervoor moet je ook contact opnemen met Marjoleijn. Zie antwoord hierboven.

Hoe gaan jullie om met mijn privacy?

Dat kan je hier zien: www.kamer51.nl/privacybeleid/