skip to Main Content

Vraag en antwoord

Escape Room

Wat is de maximum teamgrootte voor de Escape Room?

Voor de Schatkamer is dat minimaal 2 en maximaal 8 personen. Voor Het Kuipersgilde is het minimaal 3 en maximaal 9 personen. Ben je met meer dan 9 personen? Dan kan je de groep opsplitsen en beide kamers rond hetzelfde tijdstip boeken. Dan kan je vaak wel tegelijk starten. We hebben voor grote groepen ook arrangementen waarbij de Escape Room kan combineren met spelletjes of een GPS-tocht. Kijk daarvoor op onze arrangementenpagina.

Ik ben met een groep van 10 personen, kunnen wij in één keer?

Qua veiligheid is het geen bezwaar, maar voor de beleving van het spel is het af te raden. Daarom dat we voor grote groepen aanraden om in twee kleinere teams te spelen. Je kan opsplitsen en tegelijk de verschillende kamers doen (vergeet dan niet in beide kamers een plekje te reserveren). Je kan ook na elkaar hetzelfde spel doen en achteraf napraten wie het snelst in ontsnapt. Kijk ook eens bij onze arrangementen voor de mogelijkheden voor grote groepen.

Wat mag het kosten?

€85,00 per groep. Je kan bij ons pinnen (als je de code weet) en uiteraard ook contant betalen. Daarnaast is het mogelijk om vooraf of achteraf een drankje te doen in de ontvangstruimte.

Wat als er iemand in het team claustrofobie heeft?

Met claustrofobie is het eng om in een ruimte opgesloten te zitten, dus dan is een Escape Room extra spannend. Dat snappen we en daar hebben we begrip voor. Hou er wel rekening mee dat de Escape Rooms geen kleine ruimtes zijn, maar gewone kamers waar in genoeg te zien en te doen is. De ervaring leert dan mensen met claustrofobie in de Escape Room nauwelijks stil staan bij het feit dat ze opgesloten zitten, omdat je op gaat in het spel en de beleving. Je bent niet alleen, maar lost samen allerlei puzzels en raadsels op. Maak vooral bij de gamemaster bespreekbaar wanneer iemand claustrofobie heeft, dan kunnen we samen zoeken naar een oplossing. Weet ook dat er een noodknop aanwezig is in De Schatkamer waar je deur altijd van binnen uit kan openen en in het Hoofdkantoor van de Kuipersgilde is de deur niet op slot.

Kunnen we ook kinderfeestjes doen bij Kamer 51?

We hebben geprobeerd onze kamer aan te passen voor kinderen op de basisschool, maar helaas zijn de puzzels te lastig voor kinderen om op te lossen (ook onder begeleiding van volwassenen). Dus kinderfeestjes in een Escape Room doen we niet meer. De GPS-tocht zou eventueel wel kunnen. Wanneer ze 13 jaar of ouder zijn willen we het wel proberen, maar het blijft er lastig voor een team van kinderen om binnen de tijd uit de kamer te ontsnappen…

Is er een leeftijdsgrens?

We hanteren geen strenge leeftijdsgrens. Wanneer kinderen met familie mee gaan, kunnen ze in allebei de kamers meespelen, maar Het Hoofdkantoor van de Kuipersgilde is wel makkelijker om te doen dan De Schatkamer. Wanneer het gaat om een kinderfeestje hanteren we een leeftijdsgrens van 13 jaar, omdat we merken dat het voor teams van kinderen jonger dan 13 te lastig is om de puzzels te vinden, begrijpen en op te lossen.

Kunnen we onze afspraak nog verzetten of annuleren?

Wanneer je online boekt krijg je een automatische bevestigingsmail met daarin een link om de afspraak nog te verzetten en te annuleren. Lukt dat niet of heb je telefonisch geboekt, dan even bellen om de afspraak te verzetten: 06 24724522

De Schatkamer of Het Hoofdkantoor van de Kuipersgilde?

Allebei superleuk om te doen!

We merken wel dat mensen in De Schatkelder de puzzels uitdagender vinden, maar er moet veel gebeuren in Het Hoofdkantoor van de Kuipersgilde dus daar voel je tijdsdruk meer.

Hoe zit het met de veiligheid in jullie kamers?

Hoe we omgaan met de veiligheid in onze kamer kan je hier uitgebreid lezen: http://www.kamer51.nl/veiligheid-in-escape-rooms/

Korte samenvatting:
* Er is een noodknop in de kamer, dus je kan de kamer altijd zelf verlaten.
* In de nieuwste kamer is de deur niet op slot, dus kan je altijd naar buiten.
* Met walkietalkie of telefoon sta je in contact met de gamemaster.
* De gamemaster is 3 meter van jullie vandaan en houdt jullie via een camera in de gaten.
* Er zijn verschillende maatregelen aanwezig voor brandveiligheid.
* De kamers zijn 16m2 groot en er zijn geen licht- of schrikeffecten.

En ook niet onbelangrijk: Blijf met ons in gesprek! Wanneer je je zorgen maakt over de veiligheid, maar ook als er iets anders is; bijvoorbeeld iemand van de groep heeft paniekaanvallen gehad, kan claustrofobisch zijn of vindt het echt heel eng, LAAT HET ONS WETEN! Als het nodig is kunnen mensen vooraf de kamer even bekijken en met ons doornemen hoe we het spel aangenaam kunnen maken; misschien moeten de lichten feller, de muziek zachter, de deur gewoon open blijven staan… Het kan allemaal. Het belangrijkste van het spelen van een Escape Room is dat je samen plezier beleeft aan het oplossen van de puzzels en wij doen er alles aan om dat voor iedereen zo comfortabel mogelijk te maken.

In what language is the Escape Room available?

Only in dutch.

GPS-tochten & Citygames

Is er een minimum en maximum teamgrootte voor de GPS-tochten?

Nee, je kan de tochten alleen doen, met z’n tweeën of met z’n dertigen. Dat maakt voor ons niet uit.

Wat als we een GPS-tocht of Citygame boeken en het is slecht weer?

Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland. Je kan daarom de tocht altijd nog kosteloos annuleren. Geef ons dan even een belletje zodat we weten dat jullie andere plannen maken: 06 24724522.

Algemeen

Wanneer zijn jullie open?

Goede vraag. We zijn alleen open als we boekingen voor een activiteit hebben. Als er een dag niets in de agenda staat, gaan we zelf weleens een dagje weg. Maak daarom altijd van te voren een afspraak. Dit zijn onze openingstijden:

Vrijdag 16:00 – 20:00 uur
Zaterdag 10:00 – 20:00 uur
Zondag 10:00 – 18:00 uur

 

Je kan tot 24 uur van te voren online boeken. Mocht je op de dag zelf of op een ander moment willen komen, bel dan even om dit te bespreken. We zijn erg flexibel, dus wie weet is er nog een gaatje te maken op de dag dat je wilt langskomen of kunnen we best iets eerder open.

Hoe gaat het met betaling?

Het liefst betaal je op de dag zelf alles in één keer. Dit kan contant of met de pin. Een andere optie is achteraf op basis van factuur.

Waar kunnen we het beste parkeren?

Bij de Cycle Hub aan de Stadsambachtweg. Dat is 10 minuten van ons vandaan en je staat daar een hele dag gratis. Voor de deur kan ook. Van maandag tot en met zaterdag betaal je daar van 8.00 tot 20.00 uur € 2,00 per uur en je kan er maximaal 2 uur staan.

Met wie kan ik contact opnemen voor vragen en het boeken van een activiteit?

Online boeken werkt het snelst. Kijk hiervoor bij de activiteiten die je wilt boeken. Mocht je er niet uitkomen of vragen hebben moet je bij Marjoleijn Felius zijn. Marjoleijn staat paraat om alle vragen te beantwoorden. Je kan haar bereiken via telefoonnummer 06 24724522 of e-mailadres: marjoleijn@Kamer51.nl

Kan ik ook cadeaubonnen kopen?

Dat kan zeker! Je kan zelf bepalen welke waarde je op de bon zet en hiervoor moet je ook contact opnemen met Marjoleijn. Zie antwoord hierboven.

Hoe gaan jullie om met mijn privacy?

Dat kan je hier zien: www.kamer51.nl/privacybeleid/

Back To Top