skip to Main Content

Agent Dylan stopt bom bij Kamer 51

Een bom bij Kamer 51! Dylan van Halum uit ’s-Gravenpolder mocht vrijdag via de Make a Wish Foundation mee met een arrestatieteam van de politie. De dag begon bij Kamer 51, waar hij met een witte limousine werd afgezet. Daar hebben we De Tovenaarskamer speciaal voor de gelegenheid omgebouwd tot een secret schuilplaats van een verdachte. De verdachte in kwestie had een bom geplaatst die over 1,5 uur af zou gaan. Samen met zijn hulpteam is Dylan in De Tovenaarskamer op zoek gegaan naar de code om de bom op tijd te stoppen.

Bij iedere puzzel die in de Escape Room werd opgelost waren ze weer een stukje dichterbij de eindcode. De tijd tikte ondertussen door…. 30 minuten… 20 minuten… nog 12 minuten en toen hadden ze de laatste aanwijzing gevonden: Weer een puzzel!
Samen proberen ze het laatste raadsel op te lossen. De eerste code werd ingevoerd. FOUT! Gelijk een halve minuut van de tijd af! De tweede code. FOUT! Nog maar 8 minuten op de klok… Het is geen code, maar een telefoonnummer! Telefoonnummer gebeld en daar hoorde we het voicemailbericht met daarin DE CODE! Snel ingevoerd en net op tijd de bom weten te stoppen.

Gelukkig. Toen was er zelf nog tijd voor een kopje koffie, want “wat honing voor de beer is, is koffie voor de smeris!”.

Vervolgens is de groep weggegaan voor een stevige lunch, want de dag zat er nog niet op. In de middag mocht Dylan mee met de politie waar hij op het IBT-centrum heeft mogen schieten met een echt pistool. Dan komt er een melding binnen voor assistentie. Er zijn twee verdachten gesignaleerd in Krabbendijke. Samen met zijn collega’s racet Dylan met loeiende sirenes naar het opgegeven adres. Met een kettingzaag wordt het rolluik verwijderd en slaan ze een ruit in. Binnen bevinden zich de twee verdachten. Geroutineerd slaat Dylan ze in de boeien.

Een hele bijzonder dag, georganiseerd door de Make-a-Wish foundation. We zijn heel blij dat we met Kamer 51 bij konden dragen aan dit avontuur voor Dylan en zijn familie!

Back To Top