escape room De schatkamer

Op zoek naar de verloren dagboekfragmenten van Jan Willem Stautenhoofdt

Bij het verbouwen van het pand aan de Nederstraat zijn we op oude dagboeken en brieven van ene Jan Willem Stautenhoofdt gestuit, een avonturier en schattenverzamelaar uit begin  18de eeuw. We zijn er achter gekomen dat hij op zoek was naar “oude schatten van de mensheid”. Hij deed verkenningstochten naar alle continenten van de wereld en heeft daar verschillende ontdekkingen gedaan. Zijn laatste reis is echter nooit voltooid.

In zijn dagboeken schreef hij over een schat die in Middelburg ligt verborgen, maar wat en waar is onbekend, wat de dagboekfragmenten zijn niet compleet en Jan Willem Stautenhoofdt is in 1717 plotseling verdwenen. Het enige wat we van hem hebben gevonden is een mysterieus doosje en zijn laatste brief die hij schreef naar zijn vriend, Jacob Roggeveen.

Na wat onderzoek zijn we erachter gekomen waar hij zijn schatten heeft bewaard. Het  moet dezelfde kamer zijn als waar de verloren dagboekfragmenten zijn bewaard.

We zijn zelf naar binnen gegaan, maar na een uur begonnen we vlekken voor de ogen te zien en duizelig te worden. We vermoeden dat de kamer zich langzaam vult met gif. We gaan zelf daarom niet meer naar binnen, maar hebben de hulp nodig van slimme mensen die ons kunnen helpen bij het bemachtigen van de verloren dagboekfragmenten van Jan Willem Stautenhoofdt.

Vanwege het gif krijg je niet meer dan een uur en 51 seconde de tijd om in zijn schatkelder op zoek te gaan naar de laatste aanwijzing over de locatie van de schat in Middelburg.

De kosten voor het spelen van Escape Room
‘De Schatkamer’:

3 personen: € 72,- (€ 24,00 p.p.)
4 personen: € 76,- (€ 19,00 p.p.)
5 personen: € 80,- (€ 16,00 p.p.)
6 personen: € 84,- (€ 14,00 p.p.)
7 personen: € 87,50,- (€ 12,50 p.p.)
8 personen: € 92,- (€ 11,50 p.p.)

De Schatkamer is niet geschikt voor kinderfeestjes. We stellen geen harde leeftijdsgrenzen, maar we merken dat kinderen onder de 15 jaar de kamer erg moeilijk vinden. Wanneer ze met het gezin meespelen is het echter geen probleem 🙂

“Misschien handig om erbij te melden dat je behalve pen en papier ook een telefoon met Google bij de hand moet hebben. Maar het was erg leuk!”

Lianne Slingerland

Kan jij ons komen helpen? Stel een team samen van minimaal drie tot maximaal acht personen en reserveer een tijdstip in onze agenda: