skip to Main Content

escape room De schatkamer

Op zoek naar de verloren dagboekfragmenten van Jan Willem Stautenhoofdt

Bij het verbouwen van het pand aan de Nederstraat zijn we op oude dagboeken en brieven van ene Jan Willem Stautenhoofdt gestuit, een avonturier en schattenverzamelaar uit begin  18de eeuw. We zijn er achter gekomen dat hij op zoek was naar “oude schatten van de mensheid”. Hij deed verkenningstochten naar alle continenten van de wereld en heeft daar verschillende ontdekkingen gedaan.

Hij was bezig met het plannen van zijn laatste ontdekkingstocht toen hij plotseling op een nacht verdween. Het enige dat hij achter liet was een stuk hout dat hij bij zijn beste vriend Jacob Roggeveen achter liet, maar die heeft nooit begrepen wat die met het stuk hout moest…

Eeuwen later dook het stuk hout op in een winkeltje in Middelburg. Het bleek de afscheidsbrief van Jan Willen Stautenhoofdt te bevatten. Hij schrijft daarin over de schatten van de mensheid en zijn schatkamer.

De locatie van de schatkamer hebben we inmiddels gevonden en we zijn naar binnen gegaan op zoek naar aanwijzingen waar de schatten van de mensheid op dit moment zijn, maar na een uur in de kamer kregen we vlekken voor onze ogen en begonnen we duizelig te worden. We vermoeden dat de kamer zich langzaam vult met gif…

Vandaar dat we zelf niet meer naar binnen gaan en hulp nodig hebben bij het oplossen van het laatste mysterie: Waar bevinden zich de Schatten van de Mensheid?

De kosten voor het spelen van ‘De Schatkamer’: €85,00

De kamer is beschikbaar van 2 tot 8 personen. Ben je met een grotere groep? Boek dan ‘Het hoofdkantoor van het Kuipersgilde’ rond hetzelfde tijdstip en je kan tegelijk in de verschillende kamers starten of ga de strijd aan en speel na elkaar. De wachtende groep kan in onze lounge een drankje doen.

“Heel erg leuke besteding voor een teamuitje! Goed voor de samenwerking 😉  Wij hebben de escaperoom gedaan en een wandeling door Middelburg met gps met tussendoor een prima verzorgde lunch!”

Bugelbar F-a

Kan jij ons komen helpen? Stel een team samen van minimaal drie tot maximaal acht personen en reserveer een tijdstip in onze agenda:

Back To Top