skip to Main Content

Escape Room in Ziekenhuis

Vandaag schreef het AD over weer een nieuw Escape Room fenomeen. We kennen de Escape Room inmiddels al als recruitmenttool (o.a. Randstad en ABN AMRO maken hier dankbaar gebruik van). Bibliotheken gebruiken de Escape Room als educatiemiddel en nu gebruikt ook Het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp het als middel om medewerkers hun kennis over eerste hulp op een ludieke manier te testen en bij te spijkeren.

Het gasthuis wil dat alle 4200 medewerkers, van een topchirurg tot de schoonmaakploeg, eerste hulp kan verlenen in stressvolle situaties. De teams moeten, aan de hand van allerlei hints in de kamer, vragen beantwoorden over EHBO, het ontruimingsplan van het ziekenhuis en gevaarlijke stoffen. Daarnaast zit er iemand in de Escape Room die met haar “vader” zit te wachten en de druk op voert. Er moet snel een diagnose worden gesteld. Alle antwoorden leveren samen een code op, waarmee de deelnemers uit de kamer moeten ontsnappen. Ze hebben een half uur. Het spel draait om tijdsdruk. Kun je je hoofd koel houden als de secondes wegtikken?

Het Algemeen Dagblad ging de Escape Room in met vier medewerkers van het ziekenhuis. Benieuwd hoe dat ging? Je kan het artikel lezen op Blendle.

 

 

Back To Top