skip to Main Content

Ik ga stoppen met Kamer 51

Ik ga stoppen met Kamer 51. Niet vanwege hoge kosten of omdat het niet meer goed draait, sterker nog het is weer hetzelfde niveau als voor Corona… Ik ga stoppen, omdat ik toe ben aan iets anders.

Toen ik in de corona-periode dicht moest ben ik op zoek gegaan naar ander werk en dat vond ik de vorm van STUDIO.WHY waar ik aan de slag ben als facilitator en trainer. Hier help ik organisaties bij het verbeteren van de klantbeleving (wat soms ook als een Escape Room puzzel kan aanvoelen) en begeleid ik innovatievraagstukken voor overheid, onderwijs en ondernemers.

Dit is waar ik me de komende jaren op wil gaan focussen en dit betekent dat ik afscheid ga nemen van Kamer 51.

In 2014 kocht ik het pand van De Klerk Electro aan de Nederstraat samen met Aldré. Op 2 mei 2015 werden de eerste mensen opgesloten bij Kamer 51. Op 5 mei hadden we een mega lekkage, maar alles was binnen een week gerepareerd en sindsdien was Kamer 51 een feit. We breidden uit met De Tovenaarskamer en later bouwden we Kamer 51 om tot Schatkamer en kochten we er een pand bij in de Beddewijkstraat.

Sinds 2018 doe ik het alleen en heb ik De Tovenaarskamer omgebouwd tot het vervolg op De Schatkamer; Het Kuipersgilde. Er kwamen nog meer stadspellen bij en escaperooms-op-maat voor hele leuk opdrachtgevers.

Ik heb veel plezier gehad in het opzetten, draaien en doorontwikkelen van Kamer 51. Nu heb ik heel veel zin in het opzetten, draaien en doorontwikkelen van Design Thinking processen voor bedrijven.

Het betekent wel dat het pand aan de Nederstraat een beetje groot aan het worden is en daarom staat het te koop. Er zitten twee gave Escape Rooms in, maar als je geen ambitie hebt om mensen op te sluiten in de kelder kan je er ook een leuke horecazaak van maken. Drank en terrasvergunningen zitten er al op.

Ik blijf nog draaien tot 1 februari 2023 (alleen in de weekenden uiteraard) en dan sluit ik met een trots gevoel voorgoed de deuren.

Back To Top