skip to Main Content

Veiligheid bij Kamer 51

Naar aanleiding van het bericht van een brand in een Escape Room in Polen willen wij via dit bericht laten weten wat wij doen in het kader van veiligheid bij Kamer 51.

Noodknop

Allereerst is er bij Kamer 51 een noodknop aanwezig waarmee spelers de kamer van binnen uit kunnen openen. Deze zit naast de deur en met één druk op de knop sta je weer buiten in geval van nood. Dit is het geval in De Schatkamer. In de nieuwe kamer, Het Hoofdkantoor van de Kuipersgilde doe je de voordeur zelf achter je dicht. Deze gaat niet op slot en is vanaf de binnenkant altijd te openen.

Contact met een gamemaster

Met een walkietalkie en/of telefoon (afhankelijk van welke kamer je speelt) sta je in contact met de Gamemaster. In het geval van ongeregeldheden kan je altijd contact opnemen met de gamemaster. Nogmaals in geval van nood kan je altijd de kamer verlaten zonder daarbij hulp te krijgen van de gamemaster, maar onze gamemasters zijn getraind om in geval van nood jullie te helpen veilig buiten te komen.

Cameratoezicht

Er is ook cameratoezicht in de Escape Room. Onze gamemasters kijken met jullie mee wat er gebeurt in de kamer. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook om te kijken hoe het spelverloop gaat; wat is er al opgelost? Is er nog een hint nodig? Dus niet alleen vanwege veiligheidheid hangen er camera’s, het is ook essentieel voor het spelverloop dat de gamemaster continu kijkt naar wat er in de kamer gebeurt. Onze controlekamer is overigens nog geen drie meter van de kamer vandaan. Mocht er iets gebeuren, is de gamemaster binnen 3 seconde bij jullie in de kamer.

Brandveiligheid

Uiteraard hebben we bij Kamer 51 ook maatregelen getroffen tegen brand. Wij gebruiken geen brandbare materialen en er branden geen kaarsen of andere dingen in de kamer. De verwarmingsinstallatie is een radiator zoals je die in ieder huis kan vinden. De elektrische bedrading is netjes weggewerkt. De CV Ketel staat op zolder en wordt ieder jaar gecontroleerd en daar hangt een CO2 melder bij in de buurt. Nergens anders in het pand vindt er gasverbranding plaats (want er wordt niet op gas gekookt en er is geen gaskachel of open haar aanwezig), maar voor de zekerheid hangt er ook een CO2 melder in het bedrijfsgedeelte van Kamer 51.

Overal in het pand hangen rookmelders die ieder jaar worden gecontroleerd en op een centraal punt in het bedrijfsgedeelte van Kamer 51 is er een brandmelder aangesloten op elektriciteit zodat we niet afhankelijk zijn van batterijen. De Kamers van Kamer 51 zijn minimaal 16m2 groot en normaal verlicht. We gebruiken geen licht of schrikeffecten. Terwijl mensen spelen staat er spannende muziek op, maar dit is bedoelt voor op de achtergrond, dus als het goed is kan je elkaar (en de walkietalkie waar de gamemaster aanwijzingen door geeft) gewoon verstaan.

Uiteraard is er een brandblusser aanwezig, één met schuim die geschikt is om te gebruiken op elektrische installaties tot 1000 volt. Tevens hebben we blusdekens op een makkelijk te bereiken plek hangen. Al het personeel bij Kamer 51 kan met deze materialen omgaan.

Tenslotte: Ga met ons in gesprek

We vinden het heel erg wat er is gebeurt in Polen en we vragen dan ook aan iedereen die met vragen over de veiligheid bij Escape Room Kamer 51 rondloopt om contact met ons op te nemen, want we beantwoorden jullie vragen natuurlijk graag. Wij maken ons geen zorgen over de veiligheid van onze Escape Rooms, maar bespreek jouw eigen zorgen zeker met de gamemaster die aanwezig is zodat die jullie gerust kan stellen. Het is het belangrijkste dat zodra de deur sluit, je je veilig voelt en kan concentreren op de puzzels en spellen in de ruimte. Vertel de gamemaster ook wanneer er iets bijzonders is in jullie groep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iemand die paniekaanvallen heeft gehad, epileptische aanvallen kan krijgen of last heeft van claustrofobie. Nogmaals, onze kamers zijn groot opgezet, er zijn geen licht- of schrikeffecten en je kan altijd zelf naar buiten, maar wij vinden het ook fijn om te weten wanneer een speler angstig naar binnen gaat. Dan kunnen wij er extra op letten gedurende het spel of het goed gaat met die speler. Tevens is het eventueel mogelijk om angstige spelers vooraf alvast in de kamer te laten kijken hoe deze er uit ziet en eventuele wensen te bespreken; de lichten kunnen bijvoorbeeld feller gezet worden, de muziek kan zachter of uit, de deur kan ook in zijn geheel open blijven staan. Kortom, blijf ook met ons in gesprek als je je onveilig of angstig voelt. Het belangrijkste van het spelen van een Escape Room is dat je samen plezier beleeft aan het oplossen van de puzzels en wij doen er alles aan om dat voor iedereen zo comfortabel mogelijk te maken.


terug naar home

[/vc_column}

door naar blog

[/vc_column}

 

Back To Top